Pro všechny „čajaře“





Mezi námi žijí milovníci kávy a na druhou stranu jedinci náruživě milující čaj. Většina z nás, ale takto vyhraněna není, protože má ráda oboje. Někdo si dá rad čaj ke snídani, a kávu, třeba i několikrát denně, pro povzbuzení nebo při setkání s přáteli. Ta zmiňovaná většina, pije nejčastěji čaj z pytlíku. Je to snadné: vytáhnete čaj z krabičky, vložíte do hrníčku, zalejete vroucí vodou, případně omotáte provázek kolem ouška, (aby vám šek pytlík po vylouhování dobře vytáhnout), louhujete několik minut, pak vyndáte pytlík, přidáte mléko a cukr,(nebo citron, dle libosti) a pijete čaj, který není zrovna lahodné chuti, ale zato rychle hotov.

Kdo chce mít opravdový požitek…

Jsou ale mezi námi lidé, kteří by takový čaj nevzali do úst. Jsou to znalci čaje a pijí zásadně čaje sypané. Proč? Protože milovníci čaje vědí, že takové čaje rovná se kvalita. Tito lidé tvrdí, že v pytlících jsou čaje nekvalitní, neboť jsou to čaje, které zbydou po výrobě čaje sypaného. Velkovýrobci čaje by s tím asi nesouhlasili. To ale nic nemění na tom, že takzvaní „čajaři“ považují čaje z pytlíku za druhořadé. Sypané čaje z celého světa obsahují čajové lístky, které krásně voní a po zalití je čaj z nich mnohem silnější. Lidé, kteří si zvykli být tyto čaje, nepijí kávu, nepotřebují ji. Sypané čaje vysoké kvalitykávu plnohodnotně nahradí. Manipulace s nimi je malinko náročnější, někdy je to přímo obřad. Asi ne ráno, když se člověk potřebuje jen nasnídat, to se jen čaj nasype do „čajítka“, zalije vodou a louhuje, což je prakticky shodné s čajem z pytlíku, Ale má-li takový milovník čaje čas, tak požije speciální nádobí, čajové lístky zalévá horkou vodou, nechává louhovat, přelévá do dalšího hrníčku, popíjí, opět tytéž čajové lístky zalévá, opět popíjí… Dělá to tak dlouho, dokud má čaj sílu. Je to přímo obřad. Antistresový, uklidňující.

Pokud si chcete vychutnat opravdovou chuť čaje, navštivte náš obchod.

About the author